Los Angeles » Kommunikationer » Taxi i LA

Taxi i LA

I relation till de större svenska städerna finns det relativt få taxibilar i Los Angeles – endast omkring 2300 stycken. Det finns taxibilar utanför stadens flygplatser och tågstationer, så det ska inte vara något större problem att ta sig till sitt hotell.

Los Angeles är en stor stad, så det är därför viktigt att komma ihåg att det blir dyrt att åka mellan olika stadsdelar. De flesta av taxibolagen i Los Angeles kör på taxameter.

I Los Angeles stad finns det nio olika auktoriserade taxibolag. Förutom dessa finns det så kallade svarttaxi. De auktoriserade bilarna, som alla har rätt försäkring, auktoriserade förare och är regelbundet inspekterade av staden, har ett City of Los Angeles Taxicab Seal.

Det kan vara svårt att få tag i en taxi i Los Angeles genom att stoppa dem på gatan. Det är nästan bara i stadens absoluta centrum som taxibilar stannar på detta sätt. För att få tag i en taxi när man inte är på någon av stadens flygplatser gäller det att ta sig till något av de stora hotellen eller till Union Station. Annars går det bra att förbeställa en taxi.

När det gäller hur mycket det kostar att åka taxi är priserna reglerade. Detta innebär att det kostar lika mycket att åka oavsett vilket bolag man väljer. Taxametern startar alltid på $2.65 och efter det kostar det $2.45 för var mile. Det finns ett fastpris att åka för från flygplatsen LAX till centrala delarna av Los Angeles. Detta fastpris är $45 och resan tar ungefär en halvtimme beroende på trafik. En resa mellan Venice Beach och Hollywood brukar gå på mellan $45 och $55. Tänk på att om resan inte har ett fast pris kan resan bli väldigt dyr då det är långa avstånd och oftast mycket trafik i Los Angeles.