Los Angeles » Om Los Angeles » Stadsdelar

Stadsdelar

Los Angeles, denna enorma storstad, besitter en mängd stadsdelar. Viktigt att veta innan du ger dig ut är att för att utforska staden och dess delar är en bil något som i princip är ett nödvändigt ont. Detta faktum skiljer större delen av USA från Europa och Los Angeles är i synnerhet ett sådant exempel. Men att hyra ett fordon är billigt och lätt, och du kan därefter på relativt kort tid upptäcka flera av de platser som du säkert sett på filmer.

Vill du besöka några av de finare stadsdelarna bör du köra igenom Hollywood med dess berömda skylt, Bel Air som också var en serie med Will Smith i huvudrollen liksom överklassområdet och kändistäta Beverly Hills med dess shoppinggator och omåttligt populära TV-serie ”90210”.

För att få en kontrast till detta kan du köra till områden med mindre bemedlade invånare, däribland Compton som även vart utgångspunkt för ett stort antal filmer. Att Los Angeles är en internationell stad märks när man kör igenom stadsdelar som China Town och Korea Town. Andra platser som många besöker är vackra Venice med sin kända strand Venice Beach, Santa Monica för de som är ute efter fler kustområden, för de historieintresserade är Pueblo Plaza där allt började ett måste, Marina del Rey och, självklart, Downtown som är stadens citycentrum. På senare tid har bland annat stadskärnan men även andra områden som Echo Park gentrifierats. Detta innebär att dessa områden tidigare varit nedgångna platser med låg efterfrågan på, men som rustats upp av staden och renoverats och därmed blivit föremål för stort intresse på bostadsmarknaden.

Något att ha i beaktning är att även fast alla dessa stadsdelar går att nås med bil och ofta på större vägar kan du vänta dig mycket trafikstockningar, hetta, köer, omvägar och långa avstånd. Alltså bör man vara utrustad med en bil som har AC, karta eller helst GPS och en stor portion tålamod.