Los Angeles » Kommunikationer » Sista Minuten

Sista Minuten

Hur mycket en sista minuten resa till Los Angeles kostar beror på hur många biljetter som finns lediga för tillfället. Det kan kosta allt från femtusen kronor till det tredubbla eller mer. Tänk även på att ordna boende hemifrån, vissa hotell har erbjudande för sista minuten resor om du inte väljer charter.

När du reser till, från eller via en amerikansk flygplats finns det vissa regler att ha koll på. Bland annat måste flygbolagen skicka in personuppgifter om alla resenärer, det är därför inte möjligt att boka en sista minuten resa till Los Angeles hur sent som helst. Dessa uppgifter, vilka är namn, personnummer och adress, måste vara inskickade av flygbolaget senast tre dagar innan avresa.

Du måste även ha ett pass som går att läsa av i maskin, samt att det måste vara giltigt så länge som ett halvår efter att du kommit hem från resan. Ditt namn i passet måste stavas på exakt samma sätt som namnet på flygbiljetten och eventuella andra färdhandlingar.

När du reser till USA är det extra viktigt att vara i god tid på flygplatsen. Förutom att du måste genomgå en särskild säkerhetskontroll kommer du att bli utfrågad av flygbolaget gällande dig och din resa. Du måste förutom dina personuppgifter uppge var du ska bo först under din vistelse i landet.