Los Angeles » Attraktioner » Sevärdheter

Sevärdheter

Los Angeles erbjuder mycket som är värt att se. Du kan bege dig downtown och känna på stadspulsen, åka upp i bergen och gå på en tur i en nationalpark, ta dig till kusten och vandra längst någon av de kända stränderna eller köra runt och vittna de olika kulturella skillnaderna som finns. I Los Angeles finns faktiskt thailändsk, etiopisk, iransk, indonesisk, kinesisk, armensk, grekisk och filippinska stadskvarter. Genom att enbart vistas i Los Angeles vittnar om det breda spektrum av invånare som finns i staden.

Vill du ta dig på en längre tur kan du åka norröver längst den romantiska Highway 1 eller pröva lyckan och ta sig österut genom öknen mot Las Vegas eller söderöver och korsa den Mexikanska gränsen till Tijuana. Men för de äventyrslystna behövs inga längre sträckor. Los Angeles kallas för huvudstaden för världens underhållning. Amerikanerna är något av specialister på att roa sig och i Los Angeles finns nöjesparker, go kart banor, casinon och arenor för alla typer av sporter. LA har faktiskt flera bra lag som spelar i de högsta serierna och har klubbar som hyst några av de största genom tiderna. Basketgiganterna Magic Johnson, Kobi Bryant och Shaquille O’Neal har samtliga spelat i Los Angeles Lakers. Trots klimatet spelas även hockey här. Faktum är att staden har två ishockeylag, Los Angeles Kings där tidernas störste, Wayne Gretzky, spelat och Anaheim Mighty Ducks. Fotboll är en sport som fått ett uppsving sedan millenniumskiftet och lockat storstjärnor som David Beckham. Oavsett sport är dessa matcher en genuin och ytterst professionell upplevelse som bör upplevas live.

Vill du ha en något annorlunda men väldigt rolig kväll kan du besöka Comedy store på Sunset Boulevard, som är en välkänd plats där erfarna såväl som amatörkomiker uppträder. Här startade bland annat Jim Carrey, Jerry Seinfeld, Eddie Murphy, David Letterman, Jay Leno och Robin Williams sina karriärer och har du tur kanske du får se en ny stjärna födas.
Hollywoodskylten
Hollywoodskylten är den stora skylten uppe i bergen som syns över hela Hollywood.
Hollywood Walk of Fame
Walk of Fame i Hollywood är två vägar som har stjärnor på trottoarerna med kändisars namn på.
Malibu Pier
Malibu Pier är ett känt landtecken som varit med i ett flertal filmer.
Venice Beach
Venice Beach är ett väldigt populärt område och strand i Los Angeles med full aktivitet från morgon till kväll.