Los Angeles » Restauranger

Restauranger

Att hitta en restaurang kan ofta vara svårare än man först anat. Detta är något som blir klart så fort hunger tränger sig på och sökandet inleds. Att sedan hitta det i en stad som täcker en yta av Skåne blir som att leta efter en nål i en höstack. Av denna anledning följer härmed en lista på olika restauranger som bör underlätta letandet och förhoppningsvis passa din smak.

För de som inte är så pass noga med vett och etikett erbjuder USA ett flertal snabbmatsrestauranger som Jack in the Box, Taco Bell, Burger King, McDonalds, KFC Chicken och Subway. Denna lista kan fortsätta i evighet och du finner någon av dessa restauranger i nästan varje kvarter. Detta är bland de billigaste restauranger du kan komma över med dess snabba service lämnar det tid att upptäcka annat i världens huvudstad för nöje.

Ett annat segment av snabbmatsrestauranger, ett signum för amerikansk matkultur, är platser som liknar mer restauranger, har en högre prisnivå och ofta kräver bordsreservering. Exempel på detta är Planet Hollywood, TGI Fridays liksom Hard Rock Café.

För de som är beredda att lägga mer tid och pengar på mat är Los Angeles och främst dess norra områden den rätta platsen att bege sig till. I Beverly Hills finns det en uppsjö av finare restauranger, många inom lyxhotellens områden. Bland annat den franska restaurangen ”Jaan” på hotellet Raffles, gourmetrestaurangen ”Belvedere” på Peninsula Beverly Hills liksom den omtalade Polo Lounge på Beverly Hills Hotel. För de som inte riktigt har budgeten för dessa restauranger men ändock vill uppleva dem kan åka hit på söndagsbrunch, något som ofta erbjudes till ett relativt bra pris. De platser som anses ha väldigt bra brunchutbud är den närliggande stadsdelen Bel Air med sitt hotell med samma namn liksom Ritz-Carlton i Marina del Rey.

För de som är ute efter romantik finns det många fina restauranger längst kusten som bör passa alla smaker.

Om detta inte är fallet och man inte är intresserad av amerikansk mat finns det fortfarande mer än ett flertal möjligheter. Los Angeles mångkulturella population har många olika etniska områden där du kan finna mat från hela världen. Exempel på dessa är; Thaitown, Little Etiopia, Little Korea, Little Armenia, Chinatown, Little Tokyo, Little Persia liksom grekisk och ryskt område för att inte tala om alla mexikanska restauranger och maträtter. Med detta som bakgrund blir det klart att det mer är en fråga om vad för slags mat man är ute efter snarare än urvalet i staden.