Los Angeles » Attraktioner » Museum

Museum

The Getty Center MuseumFör de som inte vill tillbringa sina dagar med att vandra runt i hettan i centrum eller ligga på stranden och svalka av sig kan man besöka några av de museer som finns i staden. Amerikanska städer har ofta ett flertal museum, stora som små. Detta stämmer väl överens med Los Angeles. Det finns en uppsjö av etniska museer som afikansk-amerikanska, kinesisk-amerikanska och koreansk-amerikanska liksom toleransmuseet som tar upp rasism. Los Angeles mångkulturella invånare har också lett till att det finns en rad religiösa museer, som Breed Street Strul i östra LA, som är en av USA:s största synagogor.

En av anledningarna till museer med detta fokus är USA:s relativt korta tid som självständigt land. Åker man en bit utanför staden finns dock många museer som visar på äldre historia, med fokus på indianstammarna i Kalifornien.

Beger du dig ned till Downtown finns här Warner Brothers museum, sportmuseet och det troligtvis mest besökta museet, Contemporary Art. I Griffith Park ligger observatoriet med samma namn, Griffith, för de som är mer intresserade av astronomi.

Hollywood är nog den stadsdel som har flest museer; vaxmuseet, kulturmuseet, berömda Bowl museet, Contemporary Exhibition liksom museet med det enkla namnet ”Hollywood”. I närliggande Beverly Hills ligger Academy of Motion Picture Arts and Sciences Galleries, där du kan få en rad olika rundturer som visar allt rörande film.

Utöver detta finns även en rad museer med inriktningar som; polis, brandman, hantverk, kalla kriget och barnens museum.
Hollywood Wax Museum
I de centrala delarna av Hollywood ligger Hollywood Wax Museum och är fullt av vaxdockor av kändisar.
Getty Museum
Getty museet på The Getty Center har utställningar av europeiskthantverk och historiska fotografier.