Hyrbil

Bilar och trafik i Los AngelesDet är nästintill nödvändigt att ha en bil för att ta sig runt i Los Angeles. Eftersom Los Angeles är en väldigt stor stad tar det lång tid att ta sig mellan olika stadsdelar och sevärdheter med taxi, vilket gör att det blir väldigt dyrt.

För att få hyra bil i Los Angeles måste du vara minst tjugoett år gammal, vilket är myndighetsåldern i USA. Dock är det dyrare att hyra bil om du är tjugofem år eller yngre. Det kan vara en fördel att ha ett internationellt körkort när du kör bil i Los Angeles, men det är inget tvång på det.

Det finns flera olika biluthyrningsfirmor i Los Angeles, så det lättaste sättet att hitta den som passar just dig är att boka en bil hemifrån via Internet. Den står då och väntar på dig på flygplatsen när du landar och det är oftast billigare än att boka på plats. På Los Angeles International Airport finns det flera olika biluthyrare för den som inte redan har bokat bil. De största biluthyrningsfirmorna i Los Angeles är Hertz, Avis och Holiday Autos.

Tänk på att teckna en självriskeliminering när du hyr bilen. Denna ingår ibland i kontraktet, men inte alltid så var noga med att läsa villkoren. Är ni flera personer som ska köra bilen måste ni meddela biluthyraren, annars gäller inga försäkringar. En extra förare kostar ungefär $5 per dygn.