Los Angeles » Shopping » Gågator i LA

Gågator i LA

Butik i Beverly HillsPrecis som många andra Amerikanska städer är Los Angeles gatusystem uppbyggt efter rutnät. Men till skillnad från New Yorks simpla gatunumreringar upptas Los Angeles istället av Avenyer och Boulevarder. Nedan följer nedslag i denna metropol med kända städer som bör besökas:

Rodeo Drive i Beverly Hills är troligtvis en av de mest berömda gatorna i Los Angeles och här finner du nästan uteslutande lyxbutiker, restauranger och ofta, kändisar.

Santa Monica Boulevard är en av Los Angeles längsta gator och sträcker sig närmare 2 mil från Hollywood via Beverly Hills ned till havet och Santa Monica.

Sunset Boulevard är en parallelgata men till och med längre än Santa Monica Blvd, och tar dig från Hollywood upp längst bergskullen via Bel Air och ned mot exklusiva Malibu. Denna gata besitter olika karaktärer då den kantas av större hus, affärer, restauranger, strippklubbar, universitetet UCLA liksom Scientologernas huvudkontor.

Hollywood Boulevard är en ”kortare” gata och som namnet avslöjar ligger den i den norra stadsdelen Hollywood. Här kan du gå mot havet och när du når korsningen La Brea Avenue har du nått den så kallade “Walk of Fame” där du även kan se kändisars avtryck i asfalten.

Är du mer ute efter shopping än typiska turistfällor ligger Melrose Avenue i samma område och erbjuder en mängd olika affärer och märken.

Wilshire Boulevard sträcker sig från kusten och Santa Monica området, hela vägen till Downtown och centrum. Denna gata var förr i tiden där allt hände och kunde jämföras med Broadway i New York. Numer är det långtifrån sina fornstora glansdagar, även om många försöker hoppa på retrostilen med gammaldags neonskyltar.

Pacific Avenue är strandpromenaden i Venice Beach och platsen du bör gå till för att se Los Angeles olika typer av invånare. Här samlas nämligen artister, sportfantaster, restauranger, badentusiaster och trängs med andra lokalbor och turister.

Längre upp på berget finns gatan som gav upphov till filmen med samma namn, Mulholland Drive. Denna ormliknande väg är platsen för de som vill ha en ypperlig utsikt över staden, och ta ett kort på den berömda Hollywood skylten. Att rekommendera är även att ta sig hit nattetid för att se en av världens största städer upplyst.

Även om dessa gator låter överkomliga, är staden i själva verket så pass stor att det inte går att avverka med fot under en dag. Istället brukar besökare rikta in sig på en stadsdel och promenera där.