Los Angeles » Kommunikationer » Flyg till Los Angeles

Flyg till Los Angeles

Det finns många flygplatser i Los Angeles, men den mest kända och absolut största är Los Angeles International Airport, mer känd som LAX. LAX har årligen över 62 miljoner passagerare, en siffra som gör den till den femte största flygplatsen i världen. LAX är den absolut vanligaste flygplatsen för utländska turister att landa på när de åker till Los Angeles.

Det går inga direktflyg från någon av de svenska flygplatserna till Los Angeles, utan du måste mellanlanda på minst en annan flygplats. Vanligast är att mellanlandningarna sker i Frankfurt eller Chicago. Men även mellanlandningar i andra städer såsom Zürich och London förekommer.

På grund av att du måste mellanlanda varierar tiden för resan stort. Har du tur kan du komma undan med knappa fjorton timmar, medan en resa med flera mellanlandningar som ibland även är långa kan göra resan upp till ett och ett halvt dygn lång. Det är inte bara restiden som kan variera, även priserna på flygbiljetter varierar stort, mellan dryga femtusen kronor upp till hela artontusen.

LAX ligger i västra Los Angeles, ungefär tjugo minuters bilresa från Santa Monica. Det finns flera olika transportmedel för att ta sig från LAX. Om du inte planerat att hyra en bil under din vistelse finns det bland annat taxibilar, bussar och transporter som går mellan flygplatsen och olika hotell i Los Angeles.