Los Angeles » Boende

Boende

Hus i Los Angeles med bra utsiktLos Angeles är en plats som inte bara har många hotell utan även har unika och historiska hotell vars koncept och anda har kopierats runtom i världen. Ett av dessa är Knickerbocker hotel, som i mitten av 1900-talet hyste storheter som Elvis Presley och Marilyn Monroe. Tyvärr förföll denna plats och blev ett tillhåll för hemlösa och i dag är hotellet ett ålderdomshem.

Något som har gått motsatt väg till mötes är en av 1900-talets mest berömda båtar, Queen Mary, som har skeppats till världens fyra hörn men numer ligger ankrad vid Long Beach och fungerar som hotell. The Ambassador Hotel är en annan klassiker med mycket historia i väggarna. Här har bland annat Oscars galan hållits och var även platsen där Robert Kennedy blev mördad. Denna plats är däremot numer riven.

Ett av de äldsta hotellen fortfarande i drift är Pico House, från 1870-talet. Detta hotells byggnation hänvisar tillbaka till de första nybyggarna och går att finna i Downtown. Väl nere i city kan du finna de välkända hotellen Mayflower, Embassy Auditorium och Barclay.

Beger du dig däremot till de norra stadsdelarna märker du snart en uppsjö av 5 stjärniga hotell. I Beverly Hills finns hotellet med samma namn, som hyser bungalows och den ökända restaurangen ”Polo Lounge”. I närheten ligger Bel Air hotel, även denna i samma ypperliga överklass. För de som väljer att bo på annan ort är detta dock bra för söndagsbrunch eller eftermiddagste. I Beverly Hills har du även hotellen Wilshire (som var med i Pretty Woman), det intima Raffles L'ermitage liksom The Peninsula. Vill du vara nära shoppingen och Melrose Place kan du ta in på Four Seasons. För de som föredrar havsutsikt är Ritz-Carlton i Marina Del Rey, Shutters eller Hotel Casa del Mar i Santa Monica bra alternativ.
Hus i LA
Om du är intresserad av att köpa ett hus eller hyra ett hus i LA så kan du få en snabb inblick i det här.
Lägenhet i LA
Information för dig som tänk hyra eller köpa en lägenhet i Los Angeles.
Bo i Los Angeles
Läs om hur det är att bo i Los Angeles och vad du bör känna till om du tänkt flytta dit.