Los Angeles » Boende » Bo i Los Angeles

Bo i Los Angeles

Los Angeles är för många en drömplats att bo på. I media förmedlas ofta en bild av alla de kändisar som bor i staden och den lyxiga och modefokuserade livsstilen som råder. Men faktum är att i Los Angeles trängs ett stort antal människor. Storstadsregionen räknas vara lika stor som Skåne med en befolkning på närmare 20 miljoner invånare. Bara i de centrala delarna räknas till närmare 4 miljoner invånare.

Och besöker man staden förstår man lätt varför. Oavsett vilket håll du beger dig verkar staden aldrig ta slut och du kan passera etiopisk, filippinsk, grekisk och koreanska områden. Du kan även hamna i ytterst fattiga områden precis som ofattbart lyxiga områden som Bel Air och Beverly Hills. Mest publicitet, ofta genom de lokala hollywoodfilmerna får dessa två extremiteter stort utrymme.
En annan speciell sak med Los Angeles är att du kan välja att bo på så många olika delar, vid stilla havskusten, längst klippiga bergskedjan, bland höghusen i centrum eller mitt i filmvärldens Hollywood.

Något som sker runtom i staden är en upprustning av området, så kallad gentrifiering, och leder till att många platser går från att vara mindre populära till väldigt hippa och inne, men även väldigt dyra. Platser som detta skett på är bland annat Echo Park.